diumenge, 6 de juny del 2010

Excursió al cim del Bassegoda, 30 mai. 2010

Va tocar matinar però va valer la pena. Ens vam desplaçar fins a Sadernes en cotxe. A davant de l’Hostal ens esperaven els nostres amics de Tortellà per començar el que seria una esplèndida matinal. Amb els vehicles vàrem anar per la pista fins al Mas de Can Gusti, punt de partida de l’excursió. A partir d’aquí la cosa ja va anar de debó, perquè el primer tram de la pujada fins a l’Ermita de la Mare de Déu de les Agulles no és pas per a riure i, d’aquí, fins arribar on comença l’ascensió al cim va servir per anar fent boca d'allò que ens esperava a la part final. Després d'agafar forces ens vàrem disposar a fer l'últim tram de pujada entre corriols i tarteres fins arribar al darrer esforç: la grimpada fins al cim. La visió des de allà dalt és espectacular. La tornada, amb la satisfacció a la cara i el cansament a les cames: pel cim de la carena, entre tarteres, prats, corriols, pins i boixos... fins arribar al punt de partida.

Sortida nocturna al castell de Sant Miquel, 24 abr. 2010

Ens vam desplaçar fins a Sant Daniel en cotxe i des de allà amb un esplèndid clar de lluna vam enfilar en direcció al Santuari dels Àngels. Pel camí vam poder contemplar unes excel·lents vistes de la Ciutat de Girona i els seus entorns. Vam anar seguint fins a trobar l’encreuament que ens va portar fins al cim de Sant Miquel. Un cop a dalt, vam sopar i després de contemplar l’espectacular vista des del cim de la torre, vàrem reprendre el camí de tornada fins on teníem el vehicle.

Excursió a Montserrat, 18 abr. 2010

Juntament amb els companys de la Colla Excursionista de Riudellots vàrem fer una sortida a l’emblemàtica muntanya de Montserrat. Sortíem de Riudellots amb autocar, a les 7 del matí, en direcció a Montserrat, amb molts de núvols. A mesura que ens vàrem anar acostant al Santuari la pluja va anar agafant intensitat i no ho teníem gens clar. Vam fer dos grups: als excursionistes del primer grup -la ruta més llarga- l'autocar els va deixar a l’ermita de Santa Cecília i el segon grup -la ruta més curta- va sortir des del mateix Santuari. A mesura que anàvem pujant va anar disminuint la precipitació i tinguérem un dia esplèndid. Des de l’Associació Excursionista Quart volem donar les gràcies als companys de Riudellots per la magnífica diada que vàrem passar junts, especialment al nostre company, Josep Codina, organitzador de la sortida.