diumenge, 4 de novembre del 2012

Excursió pel Pla de les Arenes. Sant Hilari Sacalm, 28 oct. 2012

Després d'un dissabte molt tempestuós, el diumenge es va llevar esplèndid però fred. Vint-i-set excursionistes ens vàrem desplaçar fins a Sant Hilari per fer la ruta prevista.
Quan vàrem aribar la tramuntana bufava de valent: era freda però suportable. La ruta d'onze kms la vam començar per la Font de l'Arç, enmig d'unes magnífiques fagedes, seguint per uns esplèndids boscos d'avets i després uns pins d'unes alçades impressionants. I amb unes espectaculars vistes al Montseny i al mar.


A mesura que caminàvem el sol anava escalfant i, quan ja no es notava tant la sensació de fred de la tramuntana, vàrem trepitjar el primer glaç de l'any.
Ens vam aturar en un recer per esmorzar i fer un cafè ben calent, i després continuàrem el camí. Novament ens endinsàrem al bosc i vam continuar el recorregut pel mig de pins, avets, i faigs, fins arribar a una magnífica masia amb un paller i uns grans prats on vàrem fer la foto de grup.
Tot seguit vam continuar cap a uns castanyers on vàrem fer una bona provisió de castanyes. La ruta circular ara passava pel costat d'un rierol, fins arribar a un pontet de fusta que va a la Font de l'Arç, i d'aquí al punt de sortida. Una magnífica matinal.