divendres, 15 de desembre del 2017

Excursió a les Gorgues de Salenys - Font Picant (Vall d'Aro), 26 nov. 2017

Vam deixar els cotxes a Bell-lloc d'Aro, a l'antiga estació del tren petit de Sant Feliu de Guíxols. Es tractava de fer un recorregut circular d'uns dotze quilòmetres que va des de la Font Picant (Sta. Cristina d'Aro) fins a les gorgues de Salenys.

Ens vam posar a caminar bo i seguint el traçat de la via verda en direcció a Girona fins arribar al segon pont, que és el que passa per sobre la riera de Salenys. I havent-lo traspassat vam trencar a la dreta seguint el GR fins arribar al manantial d'Aigües de Salenys.

A partir d'aquí va començar la part mes bonica de la sortida vorejant la riera per les dues bandes i començant una ruta ferrada la qual ens va portar per uns indrets del tot feréstecs. Des de les passeres que travessaven la riera contemplàvem els saltants d'aigua, i ens enfilàvem a la roca agafant-nos a les cadenes i cables fins a culminar la ruta al Salt del LLop, després de passar un pont tibetà.

Després la ruta segueix per una pista fins a trobar el corriol que porta a la font de Panedes, que pertany al terme municipal de Llagostera, on vam esmorzar. En acabar, vam agafar un camí que ens va portar a la carretera asfaltada que va a Romanyà des de Panedes. La  vam seguir uns dos quilòmetres fins a trobar el GR 92 que ens va tornar al pont de la via verda sobre la riera de Salenys.

Ja quasi arribats al punt de sortida vam desviar-nos cap a la Font Picant per veure la font ferruginosa i la font Maria Ribas.